Over Ellen

Voor wie het fijn vindt mij beter te leren kennen:

Ik ben partner van een lieve, zorgzame, handige man (het kostte me tot mijn 26ste om hem te vinden, maar heb de goeie gekozen 😊) en mama van 2 schatten van kinderen, die nog in volle bloei zitten: zoontje van 12 en dochter van 10 jaar.

Ik ben een gevoelsmens: hooggevoelig; meerbepaald: ‘introverte sensationseeker’

 • Soms bruis ik van energie en dan stort ik me wel eens in een nieuw avontuur. En die energie deel ik graag met anderen.
 • Soms voel ik de nood om me terug te trekken en wil ik rust rondom mij. Dan moet ik even opladen: soms gewoon thuis, in mijn knusse zetel, onder mijn fleecedekentje; maar nog het liefst in de natuur:
  • een wandeling in het bos
  • fietsen, lopen of skeeleren langs rustige paadjes
  • aan de zee, langs strand en duinen

Mijn energiebronnen: de zon, foto’s maken in de natuur, muziek, humor, eens lekker gek doen, een stevige work-out, een creatieve uitdaging, flow schrijven, verbinding met gelijkgestemden en van betekenis kunnen zijn voor anderen, dansen, inspirerende teksten lezen,….

Mijn vakanties: Ik hou enorm van reizen, liefst in de bergen of aan water, maar dus vooral in de natuur. Gewoon in een tent slapen is voor mij helemaal fijn. Enkele weekjes buiten leven, bij mooi weer, vind ik zalig. Ik ben er ook graag bij als er wat extra avontuur te beleven valt: op trektocht, rotsklimmen, speleologie, rappel, hoge touwenparcours, kajakken, windsurfen, suppen, mountainbiken, enz….

Mijn creatieve hobby’s: pottendraaien, keramiek, schrijven, schilderen, upcyclen, breien, haken, tuinieren, kaartjes maken, decoreren,… er zullen er zeker nog volgen 😉.

Het leren zal nooit stoppen, maar dit is, naast ERVARING, mijn basis aan opleidingen:

Een lijstje van mijn belangrijkste opleidingen:

 • geaggregeerde in het lager secundair onderwijs, lichamelijke opvoeding, optie bewegingsrecreatie (diploma in 2000)
 • monitor buitensport (The Outsider 1999-2000)
 • Coaching:
  • integrale coaching, essentials (zomer 2020 – YourCoach – ICF gecertificeerd)
  • basiscursus NLP (2020 – Sluis NLP – Nederland)
  • creatief, fysiek coachen = coachen zonder blabla… (voorjaar 2021 – YourCoach – Gent)
  • integrale coaching, professional (najaar 2021& voorjaar 2022 – YourCoach Gent – ICF gecertificeerd)

Mijn rare kantjes:

 • Ik heb een hekel aan middenvakrijders op de autostrade. Mijn ‘rustige zelfve’ durft dan al eens te veranderen in een extreem onverdraagzaam wezen…
 • Wachten is voor mij ‘tijdverspilling’. Dus ofwel maak ik me pas op het laatste moment klaar, zodat anderen (maar heel even hoor) op mij moeten wachten. Ofwel zorg ik voor een ‘bezigheid’ om dat wachten nuttig in te vullen.
 • Ik ben experte in mijn persoonlijke grenzen aftasten en limieten opzoeken:
  • Toen ik atletiek (competitie lopen) deed: de eerste jaren was ik nog hekkensluiter; 10 jaar later werd ik 2x Belgisch kampioen op eenzelfde dag: zowel op de 1500m als op de 5000m!
  • Toen ik eens wou zien of duatlon mij wel zou liggen…: al bij de eerste wedstrijd stond ik bovenaan op het podium.
  • Toen ik eens wou zien of triatlon niet nog een leukere uitdaging was: eerst “eens 1/8 triatlon proberen?”: net top 10 gehaald, tot: in mijn eentje trainen voor ½ triatlon en op mijn 40ste binnen de 5u me als eerste in mijn leeftijdsgroep over de eindmeet gooien. (om dan de rest van de dag misselijk te lopen en de rest van de maand te moeten recupereren).
  • Van ik zou wel 5 kg willen afvallen” tot  nog net binnen de ‘gezonde’ ondergrens van BMI doordoen.
  • Toen ik echt klaar was voor kinderen: 4 jaar, 3 miskramen en 2 operaties later toch 2 gezonde kinderen, op geheel natuurlijke wijze, op de wereld kunnen brengen.
  • Als iemand tegen me zegt: “ik daag je uit!”, dan vertaal ik dat voor mezelf als “jij gaat dat dus sowieso doen, het koste wat het kost” (al ben ik daar met de jaren toch al ietsje voorzichtiger in geworden 😉 ).

Ellen De Kimpe