Jouw twijfels uitgelicht

Gaat dit mij wel helpen?

Is dit wel wat ik nodig heb? Gaat dit me wel helpen om mijn probleem op te lossen?

Ik heb exact met dezelfde vragen gezeten en weet als de beste hoe moeilijk het is om stappen te zetten, want het kan wel eens ongemakkelijk worden. Maar ik garandeer je: als je er écht voor gaat en écht door die nu nog donkere tunnel durft te gaan, dan zullen er resultaten komen!! En ik help je als jij “help” durft te roepen, tot het moment dat je er weer helemaal alleen tegenaan kan.

Ik begrijp dat het wat spannend is en dat je liefst 1000% garantie wil op slagen.

Wel, 1 ding is nu alvast zeker: als je niets nieuws doet, zal er niets veranderen. Hoe lang wil je het al? Hoe goed is het je tot nu toe al gelukt?

Opmerken dat dit traject ‘misschien wel’ iets voor jou is dat je ‘zou kunnen’ vooruithelpen, bevestigt vooral dat je twijfelt. Maar dit dan niet in actie omzetten, geeft je vooral 100% zekerheid dat er niets zal veranderen!

Maar: je kan wél voelen hoe graag je verandering wil. Hoe is dat? Wees maar zeker dat je dat gevoel mag volgen. Neen, niet de spanning, angst, onzekerheid; wél dat dieper gevoel dat voor die onrust zorgt: dat stemmetje dat eronder zit en het bijna uitschreeuwt en smeekt: “Ik wil hier uit! Haal me toch uit deze toestand waarin ik mezelf ben verloren!”

Dààr zit de èchte doorbijter in je, en dat ben jij. Niet deze die nu vooral aan het doorzetten is in dingen doen die je meer ongelukkig maken dan dat ze nog voldoening geven.

Dus mijn vraag aan jou:

Wanneer is dit traject voor jou de moeite waard? Wat moet er concreet anders zijn daarna? Wanneer zal je supercontent zijn dat je het gedaan hebt?

Ik ga het je vragen, voor we er samen aan beginnen.

Kan ik dit wel?

Is dit voor mij wel mogelijk?
Ik heb al zovéél geprobeerd, maar ben zo moe… ga ik het wel volhouden?
Kan ik dat allemaal wel leren, wat er in dat traject zit?

Die stemmetjes ken ik zo goed! Mijn eigen coach noemt het onze ‘Gremlins’. Van die vieze monstertjes die ons klein willen houden. Die schrik hebben voor verandering. Ze maken het ons zeker niet gemakkelijk.

Een goeie oefening hierbij is: draai al je vragen eens om:

Wat als ik het wél kan?

Wat als dit perfect voor mij mogelijk is?

Wat als wat ik eerder probeerde gewoon het verkeerde was? Wat als ik wél volhoud? Wat als ik gewoon echt ga oefenen en herhalen? Wat als ik enkel opgeef wat niet meer helpt voor mij en met dit traject eindelijk vind wat ik al zo lang zoek?

De waarheid komt uit een kindermond. In dit geval van mijn eigen dochter 😊

Alles wat je nodig hebt, zit al in je. Het is alleen een kwestie van het er weer uit te krijgen.

Mijn vraag aan jou:

Waarin zou mijn traject jou kunnen teleurstellen?

Is het nu wel het goeie moment? Moet ik niet eerst nog …?

Is het nu wel het goeie moment met die corona?
Kan ik niet beter nu wat besparen?
Ik kan toch niet zomaar mijn collega’s in de steek laten?

Zijn dit juiste overwegingen of ook je gremlins?
Weet je, ‘hét’ juiste moment, dat bestaat niet.
Dat mythische moment in onze toekomst waarop we geld, tijd en energie in overvloed gaan hebben, dat komt er nooit. Want het probleem is, dat je juist een tekort aan tijd en energie hebt doordat je maar blijft doordoen met zaken die niet bij jou passen.

Hoe lang heb je nog nodig om erover na te denken? Hoeveel verhalen moet je nog lezen of jezelf vertellen? Is het geen tijd dat we vooruit kijken ipv achteruit? Wat als het ‘waarom’ pas duidelijk wordt op het moment dat je de dingen doet die echt bij jou passen?

Mijn vraag aan jou:

Wat zijn voor jou de criteria voor “het juiste moment” en zijn die criteria realistisch of utopie?

Heb ik jou wel nodig?

Kan ik dit niet alleen?
Is het niet zwak om hulp nodig te hebben?

Wat als iemand dan al mijn mindere kanten gaat zien?

Hoe goed is het je al gelukt om het alléén te doen? Hoe lang worstel je hier al mee?

Het is net sterk dat je hulp durft te vragen!

Het vergt lef om uit je comfortzone te komen. “Wie niet waagt, blijft maagd” zeggen ze. En dat klopt ook wel hé? Denk maar aan alles wat je tot nu toe al bereikt hebt. Ging dat zo vanzelf? En ging het dan niet beter met een handje hulp of iemand die je ten volle steunde?

Natuurlijk is dit allemaal spannend! Maar welke wet schrijft je voor dat je alles alléén moet doen?

En als er 1 ding is dat ik het liefste heb, is dat je je mindere kantjes durft te tonen, dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Mijn hoogste waarden zijn authenticiteit en eerlijkheid.

Als je je toont zoals je bent, dan weten we ook veel sneller wat je te doen staat. En alles wat er gezegd wordt, blijft tussen ons.

En wees gerust: de meeste van die ‘mindere kanten’ zullen voor mij héél herkenbaar zijn. Ik ben heel open minded, dus kan wel wat ‘rare trekjes’ aan 😉.

“Nobody is perfect.” Gelukkig maar… Het maakt ons uniek.

Wil je écht dat er iets verandert? Volmondig “ja!”?

Hoe graag wil je verandering?  Zou het dan niet helpen om het eens op een andere manier te proberen?

Ben jij wel eerlijk, heb jij geen verborgen agenda?

Heb jij het gevoel dat ik een verborgen agenda heb? Dat ik je iets probeer aan te smeren, gewoon om er goed geld mee te verdienen? Zijn de doelstellingen dan zo onrealistisch?

Maar aan verkoops’praatjes’ heb ik zelf een enorme hekel! Oh, ik walg van die gladde verkopers die je de hemel beloven, maar vooral gebakken lucht verkopen!

  • Een zalfje dat je plots 10 jaar jonger maakt
  • Een dieet dat je op 10 dagen tijd kilo’s lichter maakt.
  • Een pilletje of drankje dat vanzelf je vet doet wegsmelten…
  • Een fitness-toestel waarmee je op een paar minuten per dag slank en gespierd en fit wordt.

Deze job doe ik uit passie en met een missie: mensen helpen om meer voldoening en plezier te halen uit hun job en alles wat daarmee verbonden is. Het duidelijk maken dat er veel meer in je zit dan wat je tot nu toe heb gedacht of durven geloven.

Net dàt geeft me voldoening in wat ik doe. Dat we samen na 3 maanden terugblikken op waar je vandaan komt en dat je dan zelf mag vaststellen dat je best trots op jezelf mag zijn! Jou zien openbloeien en vanop de eerste rij meemaken hoe je aan het groeien bent.

Er is maar 1 ding dat hier een beetje klopt: ja, dit is mijn job, dus ik hoop er wel iets mee te verdienen.

Neen, je zal na 3 maanden nog niet het ‘perfecte leven’ hebben (trouwens, als dit je doel is, dan ben ik ook zo eerlijk om te zeggen: daarmee kan ik je niet helpen…), maar dit is volgens mij ook niet waar je nu naar op zoek bent.

Bij de omschrijving van mijn traject, www.waypointcoaching.be/rugzakdieet geef ik precies mee wat je ermee kan bereiken. En afhankelijk van hoe hard jij dit wil, zullen we meer of minder bereiken. Daar wind ik ook geen doekjes om.