Over de muur

Een boek over burn-outs en straffe madammen

Gwen Fontenoy – Ellen De Kimpe – Jantien Vanderbeke

***

Plots sta je daar… Het vuur in jou, dat ooit héél aanwezig was, lijkt zo goed als opgebrand. Een pietluttig klein vlammetje zit zeker nog ergens verscholen, maar mag de buitenwereld nu niet in. Het minste briesje zou het helemaal uitblazen…

De doorbijter in jezelf die zich tot nu toe overal heeft doorgesparteld, lijkt eindelijk de limiet te hebben bereikt. Het gaat niet meer… Het is op. Je belandt tegen een muur en de energie om daar nog zelfstandig over te klimmen is verdwenen.

Hoe goed je meestal weet wat anderen nodig hebben en hoe goed je anderen kan helpen, zo moeilijk heb je het om nog voor jezelf te bedenken wat jij eigenlijk wil en nodig hebt. Laat staan wat jouw dromen, verlangens, misssie,… zijn. Wat drijft je eigenlijk nog? Voor wie of wat doe je nog je best?

Is dit het constante gepieker, de fysieke pijnen, de frustraties, de stress, de vermoeidheid, de ruzies thuis,… nog waard? Wil je écht de mensen die jou het liefste zien, blijven meesleuren in die neerwaartse spiraal?

Het overkwam mij eind 2019, dat moment waarop ik mezelf in de spiegel keek en bedacht: “Is dit het nu? Zo hoeft het voor mij niet meer.”

Gelukkig hoorde ik ergens diep in mezelf een heel lief, oprecht, verdrietig stemmetje die mij overtuigde: “Please, laat alles los en geef jezelf nu alle aandacht!”. En gelukkig was ik omringd door enkele mensen die mij onvoorwaardelijk graag zien, die zeiden: “Het is ok om even niet ok te zijn”, zodat even niets meer ‘moeten’ mogelijk was….

Dit was het prille begin van een reis naar mezelf; het avontuur ‘over de muur’. Bijna 3 jaar later lanceerde ik, samen met Gwen en Jantien, ons boek: ‘Over de muur – een boek over burn-outs en straffe madammen’.

***

Wanneer durf je zelf zeggen: “Het is genoeg geweest, het moet anders! En het is NU tijd voor verandering!”.

Wanneer durf je voor jezelf te zeggen: “Het is OK. Ik ben OK. Ik gun mezelf de tijd om mijn batterijen opnieuw op te laden.”, zonder dat het voelt alsof je egoïstisch bent, anderen in de steek laat, je zwak of lui bent, een slechte mama/papa/partner bent of een falende collega?

Wanneer durf je het aan om je leven helemaal om te gooien, alles wat je dacht te MOETEN doen achterwege te laten, het naar WILLEN om te buigen en je hart te volgen?

Wanneer leg je je belemmerende gedachten het zwijgen op; het hoofd dat op volle toeren draait met allerlei zaken die je je geluk ontnemen? Wanneer stop je met uitstellen en start je met je dromen achterna te gaan?

Moet je dan meteen je hele leven omgooien? Neen. Maar het is belangrijk om af en toe eens tijd te nemen en jezelf af te vragen: “Waar sta ik nu? En is dit de manier waarop ik het de rest van mijn leven wil doen?”. Dit is ook wat wij ons alle drie de laatste jaren afgevraagd hebben. En met de antwoorden zijn we concrete stappen gaan zetten. We zijn grondig voor de spiegel gaan staan en zijn nog regelmatig figuurlijk tegen deuren gelopen, maar hebben er werk van gemaakt en vooral nooit opgegeven.

Dit boek lezen betekent:

  • tijd nemen voor jezelf;
  • je eigen leven, en onrechtstreeks ook dat van anderen, ernstig nemen;
  • dat je de wil en de moed hebt om alles uit het leven te halen;
  • dat je dicht bij jezelf wil blijven;
  • dat je voelt dat er meer is dan wat je nu als ‘normaal’ accepteert;
  • dat je ondanks al je twijfels, angsten en tegenslagen, toch ergens in jezelf gelooft en voelt dat er een betere versie mogelijk is.

bestel hier het boek met soft cover: € 29 (verzendkosten: € 6,95)

Betaalgegevens vind je op de volgende pagina na de reservatie.
Geef je dit boek aan iemand cadeau? Wil je graag een persoonlijke boodschap meegeven? Laat het me weten en ik schrijf iets specifieks gericht naar deze persoon, vooraan in het boek.
Geef je dit boek aan jezelf cadeau? Wil je met mij delen wat de reden is waarom je het graag zou hebben? Dan schrijf ik een persoonlijke boodschap aan jou terug 😉

Samenvatting reviews: